Kerámia - saját kezűleg

 x 

5 alkalmas alapozó KORONGOZÓ bérlet

 

5 alkalmas, alapozó KORONGOZÓ bérlet  1.0    //         59 000Ft + égetés

5 alkalmas, haladó   KORONGOZÓ bérlet  2.0    //         59 000Ft + égetés

 

HÉTFŐ vagy KEDD 18 - 21 óráig   

Az induló csoportok biztos dátumáról és elérhető helyekről érdeklődj e-mailben! 

Havonta szoktak új csoportok indulni. A helyek hamar betelnek, mert csak 5 korongunk van.

Tervezett induló csoportok 

 június 24, HÉTFŐ 18 - 21 óra között

július 29, HÉTFŐ vagy július 30 KEDD 18 - 21 óra között

Az elindult csoportba, ha marad üres korong, később is be lehet csatlakozni.

+ NYÁRI tábor (egymásutáni 5 nap) 

augusztus10, szombat és 11,12,13 hétfő, kedd, szerda 18 - 21

Zárt csoportként és adott időpontban indítjuk, amikor összejön legalább 3 fő.

Ezt a bérletet azoknak ajánljuk, akik azonnal koronghoz szeretnének ülni és a korongozás alapjaival ismerkedni, gyakorolni. (A többi felnőtt bérlettel asztalnál dolgozunk különféle kézi agyagmegformálási technikákkal.)

Az órák során ajánlott menetrend szerint haladhattok, de egyéni tempóban.

Nincs feszültség, vizsgadrukk, csak felszabadult alkotómunka. A foglalkozásokon gyakorlott korongos keramikusok vezetik kezeiteket az egyszerűbb, kisebb formáktól a nehezebb, nagyobb formák korongokon történő megformálásában. Sokszor egymástól is tanulhattok.

ALKOTNI ÖRÖM, ezért nálunk mindig jó a hangulat. Tökéletes kikapcsolódás mindenki számára!

Az 5 alkalmat 6 hét alatt lehet lejárni.  Elmaradt órát bármely felnőtt foglalkozásunkon is lehet pótolni. Ha nem tudsz jönni egy alkalommal, akkor jelezd egy nappal előtte, mert kiajánljuk a helyet másnak, és egyeztess pót időpontot e-mailben. 

Amikor lejártad az 5 alkalmat, új, felnőtt bérlet (4, vagy 8 alkalmas) vásárlásával -melyeknek alacsonyabb az óradíja – tudsz a műhelyben tovább dolgozni, gyakorolni, szerdán, vagy csütörtökön este. Ha ezt választod, a tanár nem tud új dolgokat tanítani, de időnként besegít a munkádba, mert közben a többi ember más-más technikával dolgozik különféle tárgyakon és ott kell segítenie alapvetően.  Választhatod folytatásként a haladó Korongozó bérletet (2.0) is - az ára megegyezik az alapozó bérletével. Ennek leírását lejjebb görgetve találod.

Az órák tervezett menete

5 alkalmas, alapozó KORONGOZÓ bérlet 1.0

1. alkalom//

műhelyhasználat, agyag típusok,

agyag gyúrása, korongozás alapfogásai, középre fogás gyakorlása, fal húzás

tárolási, takarítási tudnivalók

2. alkalom//

középre fogás gyakorlása, új tárgyak korongozása, ívelt edényfal formálása

3.alkalom//

korongozás és a bőrkemény tárgyak szivacsolása/ retusálása és

rátétes és nyomhagyásos díszítések, kavicsolás

díszítés földfestékkel, csíkozás, karcolás

4.alkalom//

előző órai tárgyak befejezése, földfestékes/engóbos díszítése, égetésre előkészítése.

5. alkalom//

Ezen az alkalmon nincs már korongozás!

Mázazás: első égetés/zsengélés utáni tárgyak egyéni mázazása, tanári segítséggel, előkészítés a második/ mázas égetésre.

Az elkészült tárgyakért fizetni kell// 700Ft/kg máz nélkül, 2000Ft/kg mázzal alacsony tűzön. Magas tűzön 3000Ft/kg. Ha egy tárgyat nem szeretnél megtartani, akkor első égetés előtt vissza lehet áztatni és nem kell fizetni érte. Az ÉGETÉSEK címszó alatt találod a részletes árakat.

Az ötödik alkalom végére 5 - 10db edénykéd lesz, melyeket TE korongoztál és TE díszítetted, TE mázaztad saját ízlésed szerint, segítséggel:)

A műhely rendje

FONTOS// a foglalkozások 3x60 percesek. Ha késel, nem lehet tovább maradni, vagy ha előbb kell elmenned, máskor nem pótolható.

Egy alkalom három órás. Az harmadik óra végére a takarítással, pakolással is végeznetek kell, ez minimum 15-20 perc. Az eszközöket és a korongokat mindenki maga mossa tisztára. Ha használtál konyharuhát sáros kéz törlésére, akkor azt is ki kell öblíteni. A lapot, amin agyagot gyúrtál és később a palát, amin a tárgyaid száradtak, használat után tisztára kell törölni szivaccsal. A negyedik alkalom végén kérjük, hogy sima vízben öblítsétek ki a kötényeket. 

A tárgyaitokat monogrammal, vagy egyedi jellel, az edény alján hústűvel bekarcolva jelölni kell + minden induló csopportnak van egy arab száma (pl..3), amit be kell karcolni, vagy ráfesteni. Ezt a jelölést ellenőrízzétek, hogy rajta legyen, mielőtt kikerülnek a tárgyak az égetésre váró tárgyak közé a kemencével szemben levő polcra.

VÁRUNK!!!

 

5 alkalmas, haladó KORONGOZÓ bérlet 2.0

Miket tanulhatsz még az alapozó tanfolyamon felül? 

Méretezés // Megmutatjuk hogyan méretezd az agyagot, ha konkrét terved van és több egyforma edényt készítenél. Cél 4 - 6 db egyforma, egyenesfalú, vagy hasas csésze korongozása.

Fakés biztonságos használata // fa és alj kialakításához és díszítéshez.

Esztergálás // Ha már tudsz agyagot középre fogni és az edénykéid szimmetrikusak, akkor tudod őket szájukra állítva esztergálni. Ez egy speciális szerszám segítségével történik, amivel a tárgyaid alját, fenékszögét tudod kialakítani. Csodás eredményt lehet így elérni.

Fülezés // A bőrkemény edényeidet esztergálás után felfülezzük, megtanulod a fülhúzást és hogy hogyan illeszd rá az edénytestre. 

Fedő / kis tál kialakítása dobozhoz, cukortartóhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cím

1124 Budapest, Sion lépcső 8.
Arany János Általános Iskola és Gimnázium Kerámiaterme

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

logo Kerámia - saját kezűleg