Kerámia - saját kezűleg

 x 

Megújult az órákra való jelentkezés! A korongozó szombatokra, az 5 alkalmas korongozó bérletre és a gyerek csoportokba e- mailben lehet jelentkezni! A hétköznapi bérletes óráinkra a honlapon keresztül jelentkezz! Telefonon és e mailben csak kérdésekre tudok válaszolni. A jelentkezés első alkalommal egy kis időt vesz igénybe, mert regisztrálni is kell, de utána gyorsan megy. A jelszavadat jegyezd meg!

A jelentkezés menete a következő:

Nyisd meg az Órarend/Jelentkezés menüpontot! Itt láthatsz minden kerámia órát hónapokkal előre! Kattints rá és nyisd meg azt az eseményt, amire jelentkezni szeretnél. Nyomj rá a piros Jelentkezés gombra, töltsd ki a jelentkezési űrlapot és küldd be a Jelentkezés beküldése gombra kattintva. Ezt tedd meg minden olyan fent lévő eseménynél, amire el szeretnél jönni! A helyek limitáltak, jelentkezéseket az általános órákra 8 főig tudunk elfogadni. Ha ezek a helyek beteltek, ezekre az eseményekre már nem lehet jelentkezni. Az első jelentkezés egyben regisztráció is, a következő jelentkezésekkor már nem kell kitölteni minden adatodat. Ha nem jelennek meg az adataid, lépj be ITT. A már jelenkezett eseményt lemondhatod a weboldalon 24 órával előtte a Jelentkezések kezelése menüpontban. Kérlek csak arra az eseményre jelentkezz, amire biztosan el tudsz jönni, illetve mondd le időben, hogy más el tudjon jönni helyetted. Ha bejelentkeztél és nem jössz el, vagy későn mondod le, az esemény ára levonásra kerül a bérletedből. Természetesen előre lehet regisztrálni több alkalomra is, vagyis, ha rendszeresen jössz, írd be magad előre, akár egy hónapra is.

Felnőtt tanfolyamok

Ha mindig tehetégesnek érezted magad, ha már évek óta ki akarod próbálni, ha jó lenne kiszakadni a rohanó hétköznapokból, ha nyugodt alkotásra és jó társaságra vágysz, vagy ha dolgoztál már agyaggal és szeretnél még több saját kerámiát, akkor nálunk a helyed!

Felnőtt  4 vagy 8 alkalmas BÉRLETES órák 

Kedd // 10:00 - 13:00 

Szerda // 17:00 -20:00

Csütörtök // 18.00 - 21.00

 

5 alkalmas  korongozó bérlettel

Hétfő és Kedd // 18:00 - 21:00 

 

WORKSHOPOK

 KORONGOZÓ SZOMBATOK 2 alkalmas workshop // 10:00 -13:00   

TE és a TEA  1 alkalmas workshop ( nem korongozós) szombat 15:00 - 18:00

(időpontok a workshopok fül alatt találhatóak)

 

Árak

   4 alkalmas bérlet (6 hét alatt lejárható) // 

 32 900Ft + égetés

  8 alkalmas bérlet (12 hét alatt lejárható) //

55 900Ft + égetés

5 alkalmas alapozó KORONGOZÓ bérlet //

59 000Ft + égetés

 

KORONGOZÓ SZOMBATOK 2 alkalmas workshop // 

36 000Ft égetéssel

Te és a Tea  1 alkalmas workshop ( nem korongozós)

18 000Ft égetéssel

BEUGRÓ jegy //  3000Ft/óra ( pl. lejárt bérlet kiegészítésére, vagy ha csak beugrasz mázazni 1 órára)

BULIS//  kérj ajánlatot egyedi csoportfoglalkozásra (szülinap, csapatépítő, családi party, lánybucsú)

 

Égetési árak bérleteseknek ( bérégetést nem vállalunk) //

Mázatlan égetés/zsenge 700Ft/kg

 Zsenge+Mázas égetés 

normál 960C-on // 2 000 Ft/kg, magas tüzön, 1240C-on // 3000Ft/kg ( részletes táblázat az ÉGETÉS címszó alatt)

 

A bérletek és ajándékutalványok felhasználása

Az óra díjak minél hosszabb időre fizetsz be, annál alacsonyabbak. Egy foglalkozás három órás.

NINCS KÉT ÓRÁS FOGLALKOZÁS. Ha később jössz, vagy korábban mész haza, a teljes alkalmat számoljuk.

A 4 alkalmas bérletet kérjük, hogy járd le 6 hét alatt a megkezdéstől. Utána lejár. Másik napon is pótolhatsz, mint a magszokott napod. Így nem fogod elveszíteni a befizetett pénzedet.

A 8 alkalmas bérletet kérünk, hogy a megkezdéstől számított 12 hét alatt járd le!  Utána lejár. Ez azt jelenti, hogy 3 hónapod van arra, hogy kéthavi befizetést lejárj:):):)

Az 5 alkalmas korongozó bérlet  hat hét alatt járható le. 

Ezt a  rugalmas megoldást azért találtuk ki, mert sokan nem tudnak minden héten eljönni. Ha túlléped az időhatárt, akkor  új bérlet vásárlásával még érvényesítheted az alkalmaidat. Ekkor az új bérlet lejárati ideje meghosszabbodik a lejáratlan alkalmakkal.

"BEUGRÓ"// 3000Ft/óra.

Egy órás foglalkozás nincs a műhelyben és fél órás sincs:):):)  Ez azoknak szól, akik csak beugranak valamit mázazni, befejezni. Iyenkor ezt az óradíjat ki kell fizetni a bérleten felül.

"BULIS"

Egyéni, vagy kiscsoportos foglalkozás. Szülinap, névnap, családi alkotó-ünnep, lánybucsú, csapatépítés, ajándékkészítés tanároknak....Téma és készítendő tárgyak kiválasztása megbeszélés szerint. Árajánlatot kérjetek e-maiben// Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

  

Képek

Nagyfel1
Nagyfel2
Nagyfel3
Nagyfel4

 

A műhely 2000 óta fogad felnőtteket, akik agyaggal szeretnének foglalkozni szabadidejükben, saját kerámiát készíteni, saját kezűleg.

Arra vállalkoztunk, hogy a magyarországi fazekas-hagyományok mellett más népek kerámiakultúráját is megismertessük az érdeklődőkkel, és a múlt értékeiből kiindulva, az ősi, hagyományos technikákon és díszítményeken túl a legújabb törekvéseket, eredményeket is bemutassuk.

Tanítunk kézi agyagmegformálást, korongozást, hagyományos és modern díszítéstechnikákat, és mázazást.

Az új jelentkezők először a kézi agyagmegformálási technikákon keresztül - marokedény-, hurka-, laptechnika, kivájás, formába építés - ismerkednek meg az agyag tulajdonságaival, a különböző masszák használati körével, a diszítési és alapvető mázazási lehetőségekkel.

Fazekas agyag mellett színes, samottos masszákkal is lehet dolgozni.

Két kemencénk van: a Nabertherm 1250C fokig, a Költő-féle pedig 980C-ig éget. Lehetőség van szabadtéri raku égetésre is megbeszélt időpontokban.

 A felnőtt csoportokban 4-10 fő dolgozik együtt. Kezdők és haladók jól megférnek egymás mellett. A munkába év közben bármikor be lehet kapcsolódni.

A csoportvezető tanár az alapvető technikák megtanításán túl az egyéni ötletek megvalósításában segít.

Az évközi munkát múzeumlátogatások, tanulmányi kirándulások, előadások színesítik, melyek a közösséget is erősítik.

Nyaranta táborokat hirdetünk, ahol megadott témák vezetik a kezünket.

Az órák menete

4 alkalmas bérlet

Első órán marokedényből kiindulva dobozt, fűszertartót, kaktusz tálat  készítünk.

Második alkalommal szabad kézzel, hurkatechnikával építünk vázát, cukortartót, vagy bögrét.

Harmadik alkalom a formába, formára épített edényeké, gyümölcstál, kínáló tálkák, kaspó készülhet.

Negyedik órán lapot nyújtunk és abból készíthettek választhatóan tálat, házszámtáblát, dobozt, vagy bögrét.

A 4 alaklmas bérletben nincs korongozás, asztalnál dolgozunk!

8 alkalmas bérlet

Az első négy alkalom megegyezik a négy alkalmas bérlettel, utána  a megtanult technikák szabad alkalmazása történik egyéni ötletek alapján, tanári segítséggel. 

Ezzel a bérlettel nem tudsz korongozni tanulni, de gyakorolni jöhetsz, ha már elvégezted az alapozó korongozó tanfolyamot.

 A korongozás  alapjainak elsajátítása koncentrált munkát igényel, ezért  ha már ismered a korongozás alapfogásait, akkor a tanár tud korrigálni menet közben akkor is, ha

másokkal is kell foglalkoznia az asztaloknál. Ezért a korongozni vágyóknak javasoljuk az 5 alkalmas KORONGOZÓ alapozó bérletet, illetve a KORONGOZÓ

SZOMBATOKAT, ahol az alapokat  elsajátíthatják és utána a  hétköznapi órákon tovább gyakorolhatnak.

5 alkalmas, alapozó KORONGOZÓ bérlet          

Ezt a bérletet azoknak ajánljuk, akik azonnal koronghoz szeretnének ülni és a korongozás alpjaival ismerkedni, gyakorolni. (A többi felnőtt bérlettel asztalnál dolgozunk különféle kézi agyagmegformálási technikákkal.)

Az órák során ajánlott menetrend szerint haladhattok, de egyéni tempóban.

Nincs feszültség, vizsgadrukk, csak felszabadult alkotómunka. A foglalkozásokon gyakorlott korongos keramikusok vezetik kezeiteket az egyszerűbb, kisebb formáktól a nehezebb, nagyobb formák korongonon történő megformálásában. Sokszor egymástól is tanulhattok.

ALKOTNI ÖRÖM, ezért nálunk mindig jó a hangulat. Tökéletes kikapcsolódás mindenki számára!

Minden hónapban indítunk új csoportot, ha összejön 3 fő. Műhelyünkben 5 elektromos korong van. A kis létszám intenzív haladást biztosít!!!

Az 5 alkalmat 6 hét alatt lehet lejárni. Utána új, felnőtt bérlet vásárlásával  -melyeknek alacsonyabb az óradíja – tudsz a műhelyben tovább dolgozni, gyakorolni. Elmaradt órát bármely felnőtt foglalkozásunkon is lehet pótolni. 

 

Tárgykészítés folyamata

Első alkalom: adott technika használatát bemutatjuk, a megbeszélt tárgy elkészítését segítjük. Egy órán több tárgy is készíthető, ami mérettől és nehézségi foktól függ. Második alkalom: az előző órán készített tárgyakat szivacsoljuk, ha korongon készült, akkor esztergáljuk és földfestékkel festjük, hogy színes és mintás legyen. Amikor kiszáradt, berakjuk a kemencébe 960C fokra. Ezt első/zsenge égetésnek hívjuk. Amikor kiégett, nem lesz fényes, de már nem visszaáztatható. Első égetés után lehet mázazni, amivel újra égetni kell.  Az első tárgyadat 3-4 hét után tudod hazavinni.

Ha egy tárgy nem tetszik, akkor első égetés előtt visszaáztatható. Ha már kiégett, akkor ki kell fizetni az égetés árát (akkor is, ha nem tetszik).

Mázazás

A máz legtöbbször fényes, csillog, mint az üveg. Műhelyünkben vannak matt, ill.selyemfényű mázak is. Eredetileg arra használták, hogy az edények víztartóságát növeljék, mivel az első égetés után a kerámia legtöbbször még porózus és átszivárogtatja a benne álló folyadékot.

A máz higiéniai szempontból is előnyös. Nem utolsó sorban pedig SZÉP, mutatós, dekoratív. 

Mázazni alapvetően tanári segítséggel lehet. Műhelyünkben  több, mint 20 máz közül választhatsz. Az égetésekért fizetni kell. Az árát az égetések címszó alatt találod meg!

Az óra menete, a tanár feladatai szabják meg, hogy mikor kerül rá sor, de minden órán szokott lenni mázazás.

Bérégetést, azaz nem nálunk készült tárgyak égetését nem vállaljuk.

KORONGOZÓ SZOMBATOK 

Korongozó szombatok 2 alkalmas workshop

... azoknak szól, akiket kizárólag a korongozás érdekel. Két alkalomból áll, az időpontok kéthetente összetartozó alkalmak, melyekre előre be kell jelentkezni. Intenzív haladást biztosít, mivel csak 4 főt fogadunk és az alapfogásokat tanítjuk ilyenkor. Ha a két alkalom után szeretnéd tovább folytatni a megkezdett tanulást, akkor becsatlakozhatsz hétköznapi bérletes csoportjainkba, ahol tovább gyakorolhatsz, mi pedig segítjük munkádat. Részleteket és az aktuális dátumokat megtalálod az aktualitások alatt, illetve  : Facebook:  S.K. Műhely Korongozó szombatok események alatt is.

ALKOTNI ÖRÖM! Tapasztald meg TE is!!!

Szeretnéd fejleszteni művészi vénádat? Szeretnél valami kreatív dologba fogni? Kezdd el kerámia tanfolyamunkat, és hívd elő alkotó énedet! A kerámia tanfolyam során fokozatosan ismerjük meg és fejlesztjük kreatív képességeinket, és közösségi élménynek sem utolsó. Tehát tökéletes programnak minősül barátnővel, családdal is. 

Csodálatos érzés az is, hogy születésnapkor, karácsonykor egyedi, személyre szóló ajándékot adhatunk szeretteinknek, ami már csak a ráfordított idő miatt is különleges, illetve, mert sehol máshol nem lehet hasonlót találni, így tökéletesen a kiválasztott személyre alakíthatjuk a meglepetést.

Gyere, várunk! Jelentkezz még ma! Válaszd ki a Neked legmegfelelőbb napot és időszakot órarendünkből. Ez a képzés kimozdít a mindennapi rutinból, hiszen a változatos gyakorlatok és a stressz mentes, oldott légkör és környezet miatt össze sem hasonlítható a monoton iskolai oktatással.

 Ha bármilyen kérdésed lenne, akkor lépj velünk kapcsolatba még ma, szívesen segítünk!

Nézzd meg  facebook oldalunkat is, ahol sok képet is találsz aktuális óráinkról. Jelölj minket ismerősnek. Egy LIKE sokat jelent számunkra :)

 

Miért érdemes agyagozni?

keramia skmuhely majus 15 2Manapság kevesen foglalkoznak agyagozással, pedig számos okból érdemes a kikapcsolódásnak és az alkotásnak ezt a képességfejlesztő formáját választani, hiszen amellett hogy megnyugtat és javítja a koncentrációt, önmagunkat is megvalósíthatjuk benne.

Az agyag formálható, de közben az alkotót is alakítja. Az alkotás folyamatakor olyan, mintha megállna az idő a műhelyben. A kikapcsolódás és a flow élmény mellet  az agyaggal való foglalkozásnak szigorú szabályai vannak, melyeket tanáraink segítségével tudtok elsajátítani lépésről - lépésre.

Technikai szempontból lényeges, hogy ennek az ősi mesterségnek minden mozdulatát megtartsuk, mert ha ezt nem követjük, akkor az agyag akár meg is repedhet. Az agyagozás egyrészt kikapcsol, másrészt elmélyült figyelemre és fegyelemre is tanít. Az együtt dolgozás pedig egymás elfogadását is segíti. Ez a módszer tele van művészi eszközökkel, kifejezésformákkal, ezért fontos megemlíteni, hogy a kész kerámia nemcsak egy tárgy, hanem sokkal több annál, lelket, sőt szenvedélyt is magába foglal. Az agyagozást bárki kipróbálhatja tanfolyamunkon, ha szeretne többet kapni a hétköznapoktól.

Böngésszél weboldalunkon, válaszd ki a legmegfelelőbb kerámia tanfolyamunkat! Ha bármilyen kérdésed lenne, lépj velünk kapcsolatba!

Még soha nem agyagoztál?

Ha még soha nem volt kezedben agyag, akkor is sikerélményed lesz már az első alkalommal! Sokan azt gondolják, hogy csak akkor járhatnak hozzánk, ha már van valamilyen tapasztalatuk.. Valójában bárki, bármilyen életkorban nekifoghat, hogy kerámia tárgyakat készítsen minden előképzettség nélkül. 

Kiknek ajánljuk?

Legfiatalabb gyermek 2 éves volt, amikor hozzánk érkezett Édesanyjával és 10 éves koráig járt a műhelybe alkotni, annyira megszerette. Jelenleg 78 éves a legidősebb bérletes látogatónk. Sokan csak nyugdíj után találnak időt arra, hogy kreatív vénájukat kibontakoztassák és egy baráti klub tagjai legyenek. Mások munka után, a napi stressz levezetéseként válaszják ezt a tevékenységet. Fiatal, GYES-en lévő anyukák is szívesen jönnek, hogy kikapcsolódjanak a napi mókuskerékből. Egyetemista látogatóink pedig tudják, hogy ez most az igazán trendi! 

Egyéni igényekhez is alkalmazkodunk. Családok- szülők és gyerekek együtt -akár alkotással is ünnepelhetik valamelyikük születésnapját, névnapját. Volt már nálunk több lánybucsúztató is.  Baráti társaság is összeállhat alkalmi alkotómunkára. Ilyen eseteknél egyedi időpontontot beszélünk meg.

Cím

1124 Budapest, Sion lépcső 8.
Arany János Általános Iskola és Gimnázium Kerámiaterme

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

logo Kerámia - saját kezűleg